2013-та е годината на 404 и FAIL

Анализаторите на думи от Global Language Monitor определиха, кои думи са най-често използвани в англоезичния свят. Накратко, 2013-та е технически и политически проблемна година.

Топ дума за 2013-та е “404″ – код за една от грешките, поради която е недостъпна дадена уеб страница. Веднага зад него с много малка разлика е “fail”, а на трето място е “хаштаг .” Първите пет биват допълвани от  “@pontifex” и “optic”.

“Последните провал на ОбамаКеър в САЩ е само един пример за много по-широк системен провал, от политическото блокиране на американското правителство, до падането на долара и глобалният проблем, който създаде аферата със подслушванията от АНС. Друг проблем е несигурността по отношение на Европейския съюз и съществуващата интеграция на Китай и останалите развиващи се икономики, като Индия и Бразилия,  в глобалната икономика”, заяви президентът и главен анализатор на Global Language Monitor .

Организацията следи кои думи се използват най-често в пресата, онлайн медии, блогове и социални мрежи на английски език, който са около  1,8 милиарда души.

Основна тема сред останалите думи с висок ранг са били проблемите в американската политика: “surveillance”, “deficit”, “filibuster”, “deadlock” и “stalemate”. Топ три фрази на годината са: “Toxic politics”, “federal shutdown” и “global warming / climate change”.

4 Total Views 1 Views Today

hot stories. all time. every day
Без коментар

Коментирай

РЕКЛАМА

ТОП 5

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА