Внимание! Измама с фалшиви обяви използва имената на реални работодатели

| от |

zx500y290_2244313

Опит за измама чрез фалшиви обяви за работа беше забелязан от потребител на Karieri.bg. Схемата за измамите е следната: обявите се пускат от името на хотели и фирма, регистрирани в Англия. Електронните пощи, посочени в обявите са почти същите, като тези на действителните фирми, като на пръв поглед няма разлика. При проверка на сайтовете на всички посочени в обявите фирми, обаче се вижда, че контактите не са същите.

Читателят е споделил, че след като е кандидатствал, е получил предложение за работа в Англия и договор за наем на жилище, за което му е бил поискан депозит. Той се е обадил във фирмите, посочени в обявата, но чрез контактите в техните действителни сайтове, и оттам са му казали, че не търсят хора в момента, още повече от България. От karieri.bg са проверили въпросните обяви през фирмите, от които те би трябвало да са пуснати, като информацията, че нямат обявени позиции за хора от България, е потвърдена.

Проверка е показала, че въпросните обяви са пускани и в различни европейски сайтове за работа, като повечето от тях са за атрактивни позиции.

Цялата информация по случая можете да откриете на :

http://www.karieri.bg/karieren_klub/novini/2244019_shema_s_falshivi_obiavi_izpolzva_imenata_na_realni/

Имената на следните работодатели са използвани за фалшиви обяви: Brompton Hotel, M H Associates, The Trafalgar Hotel, Hubron International Limited, Havard International Ltd, Garside Lauycock, като проверката показа, че данните на реалните работодатели, не отговарят на посочените в обявата.

От karieri.bg предупреждават всички свои читатели, ако вече са кандидаствали по подобни обяви, да не превеждат искания депозит. Също така и внимателно да проверяват всяко предложение за работа, свързано с предварително искани пари от кандидатите, независимо къде са прочели обявата за работа.

Този казус логично насочва и към следващата тема, по която колегите ще работят за седмичната рубрика в Капитал Кариери: как да разпознаваме фалшивите обяви, когато си търсим работа.

Вашите предложения, както и споделен опит в тази насока ще бъдат от изключителна помощ за максимално разплитане на случая. Можете да дадете вашия принос във форума към статията или на karieri@karieri.bg .

 
 
Коментарите са изключени за Внимание! Измама с фалшиви обяви използва имената на реални работодатели

Повече информация Виж всички